tirsdag 28. mai 2013

Sommer kos - rabarbra kake :)

Vi har hatt noen fine dager nå, her på vestlandet, og i Norge generellt. Hærlig varmt vær, fin start på sommeren. Mon tro om det vil vare?

Rabarbra kake

4 egg
2 dl sukker - vispes til eggedosis
Smelt 100 gram margarin
og ha 2 dl melk i det smeltede fettet.
Tilsett 4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
i eggedosisen,
rør sakte med mikseren,
og tilsett jevnlig med smørmelken

Ha deigen i en langpanne, og tilsett så mye rabarbra du selv ønsker. 
(Brukte selv 500 gram i oppskriften som er avbildet under).
Jo mer rabarbra, jo surere kake. Noen liker å fordele jevnt mellom eplebiter og rabarbra.
Strø så over sukker.
Stekes i midten av ovnen, 
på 180 grader i cirka 25.minutter
Server lun med krem, vaniljesaus/vaniljekrem eller is.

Her har jeg brukt ferdig kuttet frossen rabarbra.



Rabarbra kake er nydelig godt, også som dessert etter en litt heftig middag.

For å servere den lettest mulig denne gangen, skar jeg opp passelige stykker, og hadde de ned i muffinsformer, og hadde krem over noen. Det var en enkel og grei måte å gjøre det på. Men har brukt silikon former her.  
Lag deg en rabarbra kake i sommer :)



2 kommentarer:

  1. Fine bilder, kaken ser bare deilig ut.

    SvarSlett
  2. Det er en veldig god og syrlig kake :) Bør prøves :)

    SvarSlett

Bloggarkiv