mandag 16. september 2013

Høsttur til Likholefossen i Gaular kommune.

Høsten er den flotteste tiden på året! Alle de nydelige fargene som kommer frem. Alt det spennende som skjer ute i naturen. Alle gavene høsten gir oss, av ulike vekster. Alt det rare en finner der nede på bakken mellom røtter og mose. Blåbærlyng som brenner i alle nyanser av rødt. Lyset som skaper troll og tusser i fjellet, med god hjelp fra fargespillet i myr og kratt. Lukten. Den sterke lukten av ospeløv, myr og visnende blader. Og den klare kalde luften, når nysneen legger seg som melisdryss på fjelltoppene. Lyden av samlede tropper av fugl, som skal fly avsted. Langt vekk, langt vekk, herifra.


Denne helgen var en super høst helg. Sjøl om ikke været bydde på sol og blå himmel, ble det likevell tur i marka. Denne gangen tilbake til Likholefossen i Gaular kommune, som jeg har blogget om før. Denne gangen hadde vi også med de to hærlige tanteungene mine.
Mye av begynnelsen av turstien er lagt opp slik. Veldig gunstig for de som kanskje ikke er så spreke til beins.
Hva skal vi velge? Det ble enstemmig Hovsfossen fra ungene. Vi skulle jo tilbake også...
Her er Likholefossen sett fra den "andre siden". Da har vi gått ett stykke.
Blåbær er nammenam!
De kom fram. Kjempeflinke alle sammen :)
Her satt alle pent på rekke, med formaninger av voksne.
Tre er gøy. Om de ligger - eller står!

Turen ble avsluttet på platået på Gaularfjellet. Med medbrakt tortillas, til alles glede :)


Dette er absolutt en flott familietur, en helg eller en hverdag alle har fri. Ikke brukte vi penger på annet en diesel. Mat må en jo ha likavel. Så dette er en flott tur for kropp, sjel, barn, voksen, hund og lommebok. :) God tur :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv