søndag 17. mars 2013

Lage sjøl dekor til påske og fest

Det er snart påske igjen. Sjøl om de fleste absolutt ikke pynter hjemmet like mye til påske som til jul, så er det jo likevel noen som gjør litt ut av denne høytiden. Selv liker jeg å pynte hjemmet med gult, grønt, lilla og orange. Og mye av pynten er laget av mine barn, enten i barnehagen, på skolen, eller når vi har påskeverksted her hjemme.

Ungene pynter alltid påsketreet. Litt før påske, slik at det er begynt å bli grønt når tiden er inne.
  
Ett malt hønseegg er jo kos.
Personlig er jeg svært glad i lys, mye lys. Stearinlys er både koselig, og er en flott pynt. Nyttig og vakkert å gi bort i gaver til venner, er det også.
Å lage egne lys er også svært greit, om du skal pynte til dåp, konfirmasjon, bryllup, eller andre former for selskap. Da får du laget akkurat de tema lysene du ønsker. Med natursnor, fargede bånd, strass, og anna dekor, kan du også piffe opp lysene.

Jeg synes det er helt supert å kjøpe kubbelys, ensfargede, og lage dekorative lys ut av det sjøl. Det er også ganske så enkelt å lage, om en har det rette utstyret. En varmepistol er det aller beste. Men du må jobbe fort, med en slik!

STEARINLYS DECOPAGE:
Klipp ut ønsket motiv, husk å ta bort alle lag med papir bak motivet, ofte er det minst tre lag i serviettene. Legg det mot lyset, og varm med varmepistolen. Du finner fort ut hva som er passe avstand, for nært må du absolutt ikke ha det! Gni med tommelen forsiktig, så motivet setter seg, mens du beveger varmepistolen med raske bevegelser, med den andre hånden. På denne måten slipper du rynker i motivet.
Ferdige kubbelys.
En annen dekorativ påskepynt er jo egg. Og egg kan jo en dekorere i mange ulike varianter, og store og små har like stor glede av det.
Dekorerte isoporegg. Svært flott. Du trenger noen stoffbiter, knappenåler, og bånd.
Koselig å ha i vinduet.
Er dessverre ikke så mye påskekort jeg sender. Men har nå laget noen i år. Kanskje får jeg sendt de, kanskje ikke.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv