onsdag 15. august 2012

Opplev Stryn kommune. Turforslag for en enkelhelg.

Olden i Stryn kommune, Sogn & Fjordane.
Stryn kommune i Sogn & Fjordane er en flott opplevelseskommune, for små og store. Her ligger det kjente "Stryn Sommerski", "Moods of Norway" har sin oppstandelse her, med flere butikker, "Skogstad" ligger her, med utsalg i Innvik og Utvik, det er bade og fiskemuligheter, båtliv, vannski, og annen vannsport. Arrangerte helekopterturer fra Loen. Kirkene i kommunen er åpne for gjester hele sommeren. Mange flotte campingplasser, "Alexandra Hotell" i Loen, fylkets flotteste hotell, med stort badeanlegg inne og ute, sommer som vinter. En har Stryn sentrum for de handlelystne. Cruiseskip kai i Olden, hvor det kommer mange store flotte turistskip hver sommer, og en har brearmene til Jostedalsbreen. Den mest kjente; Briksdalsbreen i Oldedalen.
Oldevatnet Sør - innsjø. Så facinerende lysspill som blir, mellom kløften i fjellet.
Vi hadde en dagstur sammen med fem kids her om dagen. Vi skulle se på cruiseskip, for det er veldig spennende. I tillegg ble det litt annen bonus inn i mellom:)
Denne dagen var det Ocean Princess som låg til kai i Olden. Ikke det største cruiseskipet, men flott var det. Men i tillegg til båter, hadde de hoppeslott parkert utenfor Statoilen i Olden, og det var jo midt i blinken:)
Hoppeslott er alltid GØY!
På turen var vi også innom noen flotte kirker, som var åpne for gjester. Dette er det ikke alle plasser de praktiserer, og jeg synes det er flott at intresserte får komme inn å se. Til og med barna syntes det var spennende.

Så kjørte vi turen innover Oldedalen. I sprakende sol, er jo dette en opplevelse i seg selv. Der hvor gresset er irrgrønt, Geiteramsen spraker med sin intense lilla farge, og Oldenvatnet er hærlig blågrønt. Vakkert!
Oldedalen
Briksdalsbreen
Melkevoll Bretun
Innerst i Oldedalen kommer en til Melkevoll Bretun. En fantastisk flott camping. Her er det noe for enhver.
Her har de fin lekeplass for barna, du ligger "under" Briksdalsbreen, mange flotte turterreng, det er en flott oppbygd naturpark, og du kan leie en steinalderhule! Absolutt ett sted en må oppleve etter min mening. Hvorfor ikke kombinere det med en badedag på Alexandra Hotell, og avslutte med teltkos og grilling under briksdalsbreen, for eksempel?


Inngang til steinalderboligen. Spennende.
Inne i hula er det oppbygd ildsted, og det er faktisk svært koselig for den tids "hus".
Utsiden av hula. Dette var veldig facinerende for liten og stor:)
Ett av utkikkspunkta i Naturparken.
Fossende ISKALDT brevatn, som blir til Olden - det naturlige mineralvannet.

Oppstillingsbilde må til!
Ser ut som en vulkan dette, men det er i Oldedalen.






MOODS OF NORWAY
Kidsa ble jo som alltid lett påvirket av de rosa 35`erne, som står rundt og frister i Stryn sentrum. I tur og orden måtte jo alle prøvesitte.
Dagen "ordentlige" måltid ble på NAPOLI pizzeria i Stryn. Der er det alltid god pizza, pris, og service. Denne gangen var kidsa ekstremt sultne etter opplevelsene. 2 store, og en medium pizza gikk med! Men så er det lenge siden jeg har sett at de storkoser seg så, med mat. Men ute i sol og varme, med flotte blomster, og mange opplevelser, så gjorde det seg vel ekstra:)

Dagen ble avsluttet med bading i fjorden. Og neida, det var ikke kaldt i følge barna. Selv følte jeg at tåa var forfryst! Men de storkoste seg i lange baner, og ettersom sola begynte å gå ned i havet, måtte vi tvinge de på land, med lovord om at joda, de skulle få lov å prøve hoppeslottet en gang til, før vi kjørte hjemover;)

OPPLEV STRYN DU OGSÅ:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv