søndag 19. august 2012

Opplev Vågsøy kommune, Sogn & Fjordane.

Mehuken vindmøllepark i Vågsøy kommune.
Vågsøy kommune i Sogn & Fjordane har særdeles mye å by på, enten for en dagstur, eller for flere dager. Selv hadde vi med kidsa hit en vakker sensommerdag, og hadde en fantastisk hærlig torsdag. Vi rakk over mange spennende opplevelser, før vi vendte snuten hjemmover til Jølster kommune.
Ute i øyriket og havgapet får du bare lyst å bosette deg øyeblikkelig, på slike vakre dager. Denne dagen var en slik. En annen gang har jeg absolutt tanken om å overnatte, om det kommer flere slike vakre dager. Kanskje de ikke kommer denne sommeren, men da har jeg vertfall reisetips for meg selv, og dere andre, til neste år:) For her vil store og små stortrives.
Vågsøy har spennende opplevelser for enhvær smak. Bading, dykking, fisking, vannsport, og flotte naturopplevelser. I tillegg har jo de en facinerende vindmølle park:) Det virkelig fløy sommerfugler i magen, da vi vandret under desse kjempene, som produserer miljøvennlig strøm til 3000 husstander. Da følte vi oss små! Men aldri har vi vel vært innvandert av mini jettfly, som vil suge ut alt blodet på deg, i så store grupper! TA MED MYGGSPRAY! For her lever de bra, tydeligvis!







Vågsøy kommune er jo stolt eier av Kannesteinen. Denne er jo en kjent turistattraksjon, og avbildet opp til flere ganger, i Norges reklame og diverse. Og flott, jo det er den så absolutt. Har nesten blitt en fotogreie for meg dette, å fotografere kidsa på dette stedet, sånn annenhvert år. Og i år vart jeg mer fornøyd med bildene, enn ellers:)


Vakre Kannesteinen
Kannesteinen
Stein
Steinen er veldig vakker og finfilt glatt
Det er mange av desse runde vannfylte hullene rundt omkring på berga.

Nydelig naturområde.
Veldig spennende å lete etter sjell og annet her.

Noe jeg virkelig synes var veldig opplevelsesrikt var at vi har vårt eget sydenlandskap i Sogn & Fjordane. Det hadde jeg ikke fått med meg før. Jeg snakker om Refviksanden, litt utenfor Raudeberg, i bygda Refvik. Fantastisk nydelig sandstrand, kjempestor, og med det klareste vann. Her elsket ungene å være, det skal være sikkert. Selv om det var mye folk der, var det likevel stor boltreplass til både mennesker og dyr. Til og med toalett var det på området. Parkeringsplassen var fylt med biler, og det er litt lurt å ha med kronestykker til parkeringsautomaten. Det hadde jo ikke vi, men vi fikk ingen bot - denne gang...
Ta for all del med barna hit, en sommerdag. Vannet var varmt og deilig, og det var sandslott bygging, i stor stil på området. Her hadde folk med seg nistekurv, og alt annet som hører til, en dag på stranden. Hærlig:)
Håper bildene vil friste nettopp deg til å ta turen, om ikke syden er mulig for deg og familien er å oppleve. Her er det bare palmene som mangler:)









Vannet er så klart! Små stimer med fisk seilte rundt der:)

For mer informasjon;

Når vi hadde badet oss ferdige, måtte vi jo oppleve Kråkenesfyr. En sen vakker sommerkveld på Kråkenes fyr. Romantisk:)








Ett stykke å gå, for de som er bevegelseshemmet. Men, det er mulig å kjøre opp, selv om det er skiltet at det ikke er ønskelig.
Hvem andre enn min sønn måtte begynne å utforske fjellheimen, sent på kveld!


Her var det ett yrende fugleliv!

For mer informasjon;

Legg en dagstur til Vågsøy, du vil ikke angre:))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv