mandag 3. oktober 2011

På tur i Sogn & Fjordane:))

Ut på tur, aldri sur:)
I går var det ett helt fantastisk flott høstvær, og søndag attpå til! Da var det å få barna i bilen, og kjøre avsted. Det er jo dessverre slik at mange kjenner bedre gatene i utlandet, enn steder i sitt eget fylke. Og jeg tenker som så, at her betaler japanere og amerikanere tusener for å se det, som vi har rett utforbi stuevinduet. Snodig. Det er utrolig mange steder jeg enda ikke har vært i vårt flotte fylke, og land, ikke minst, så litt bilturer uten særlig mål og mening, kan gi en mange flotte opplevelser:) Velg en retning, med fordel ha ett kart, eller GPS, penger, og gjerne noe drikke og kjeks. Det er steder i landet der det overhodet ikke finnes mulighet for å få kjøpe mat. Særlig på en søndag!!! Og vertfall ikke etter sommersesongen. Balestrand, Høyanger, og Viksdalen er akkurat slike steder. Fine steder å se til, men uten åpen bensinstasjon, eller barnefamilievennlige spisesteder... Men da har en heldigvis Sande Kro, som kan redde en. Slik som igår. God mat, og fin service, selv om vi kommer rett før de skal stenge:)
I går la vi alså ut på tur fra Vassenden - Holsen - Viksdalen - Likholefossen - Gaularfjellet - Vetlefjorden - Balestrand - Høyanger - Vadheim - Sande - Førde - Hjem kjære hjem:)
Det var faktisk en tur på nesten sju timer!!! Da var det tur ved Likholefossen, nydelig flott der som alltid:) Mye bildetaking her og der, avslapping på Gaularfjellet, og råning rundt omkring. Og vi møtte to forfjamsa lamaer på veien, så da fikk kidsa møte de på nærthold også:) Og så endelig, når vi fant ett sted å spise, fikk de seg store fete burgere med ost og chips, og så stille og snille som de var rundt det bordet, så koste de seg skikkelig:))
Vil anbefale alle en slik tur en søndag, og den trenger nødvendigvis ikke koste noe annet en bensin, om du har piknikk kurven med. Hva med lunsj på utsikten på Gaularfjellet en vakker dag?


Her hadde vi lunsj på Gaularfjellet. Dette er fra 5. september i fjor.



 Viksdalen i Gaular kommune
 Likholefossen på vei mot Gaularfjell - Viksdalen. Nydelig turterreng, som har egne 
turruter langs fosser, og elv:)



 Heike Lanjelin var ikke så begeistret for å måtte passere den elleville fossen!
 Høst på Gaularfjellet.
 Veistikkene er allerede godt plantet for snøen som kommer. Snart er veien vinterstengt.











Dette er tatt 5. september 2010. Rart å se hvor fort ungene vokser, med å sammenligne neste bilde:)


 Vi besøkte St. Olavs kirke i Balestrand. Nydelig kirke, som er verdt ett besøk:)


 Her er vi på Sande, og endelig er det mat for kidsa:) Bak er den nedbrente Best stasjonen.

Vi hadde en hærlig flott dag. Bare oss, barna, Heike og vi:)<3<3<3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv