mandag 23. mai 2011

Koldtbord for alle anledninger

Jeg er kokk, og jeg elsker å lage mat, særlig koldtbord! Det er bare så utrolige muligheter innenfor koldtbord, både for liten og stor. Til de med allergier, for de kresne, og for de som vil prøve noe nytt. Koldtbord er ett menytilbud som er glimrende for alle selskap, der du kan tilfredsstille alle dine gjester. Koldtbord kan bli dyrt, men du kan også komme ut av det for en rimelig penge. Jeg kan være behjelpelig med å lage ett menyforslag, om så ønskes. Selv har jeg klart å presse prisen på ett koldtbord helt ned i 50,- kroner per gjest. Det handler bare om å være prisbevist, og om mengdeberegning. Den dyreste råvaren trenger en ikke ha store mengder av, da er det heller bedre å lage litt større mengder av det som ikke koster så mye. Husk at når du lager en potetsalat til ti gjester, er dette omtrent like billig som å lage til førti gjester. Det er abeidet som må utføres som oftes koster mest, i tid!





 Dette er fra bryllupet vårt. Her laget jeg all maten selv, med hjelp fra noen flotte damer som varmet det som skulle varmes, på kjøkkenet før det ble servert. Denne dagen ble alle godt mette, og alle fant noe de likte, og tålte. Her merket jeg det som var glutenfritt med søte små lapper. Ikke at jeg vil anbefale noen å lage all maten til sitt eget bryllup, det er det bare tullinger som gjør!!! For selve dagen var jeg nokså trett;)




 Her laget jeg til koldtbord for datteren min sin 7 års dag. Siden det var 26 barn tilstede, var dette en grei variant. Da kunne barna selv velge hva de ville ha av varm og kald mat, søt og salt, og frukter. Siden dette var rundt juletider, bar koldtbordet noe preg av dette, og gløgg var selvfølgelig på bordet.





Dette er koldtbord jeg har laget til barnedåper for mine barn, og fadderbarn.





Her er koldtbord laget til sommerkos. Supert å grille til:)

Jeg synes noe av sjarmen ved koldtbord er alle de fine fatene, og skålene en kan bruke. I form og farge. Dette pynter opp, i tillegg til blomster, lys og annet. På hotell og restauranter blir ofte de samme hvite sterile fatene brukt, og det er ok det, men hele settingen blir mindre personlig.

 Paella - eller rissotto er en fin varmrett og servere
 Innbakte pølser er supert for store og små, og enklere og håndtere
 Taco, alltid er sikker vinner
Hamburgere, og smørbrød er også enkelt og fint å servere




2 kommentarer:

  1. Hei
    Kan du lage et forslag/ideer til mat til bryllup på budjsett. Det skal være kanskje 19 voksne og 9 barn i alder 1-10 år. Har lyst å lage det meste selv, ved hjelp av familie. Men skal man beregne at alle skal kunne ta en porsjon av alt? Vi at vi skal forsynne oss selv, kansje to ganger, så kaffe og kaker til desert.
    send til norwegian1@hotmail.com

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei :) Har prøvd å svare deg, men får til svar at adressen din ikke er i bruk. :(

      Slett

Bloggarkiv