onsdag 1. februar 2012

Dette må dere prøve. Kjempe godt, enkelt, og kanskje det nye for neste barneselskap??

Dette smakte jeg første gang hos våre kjære naboer, og det var utrolig flott å se på, og det smakte nydelig. Idag har jeg laget to versjoner. En med chilipølser, mer for voksne, og en med grillpølser, som kidsa spiste opp. En HEL langpanne til og med. Men det skal sies, at det ble både til middag, og kvelds.
Men dette er svært fort å lage. Det er hevingen, og stekingen som tar tid.....






Vil anbefale dette for neste barneselskap. Mye lettere, og mindre griseri:)

Pølsefoccacia med cherrytomater

6–8 personer

Dette trenger du:

  • 50 g gjær
  • 5 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 2 ts salt
  • ½ dl olivenolje
  • 12–13 dl hvetemel
  • 8 snadderpølser, gjerne chilipølser - vanlige pølser for barnevennlig foccacia
  • 10 cherrytomater
  • reven ost

Slik gjør du:

  1. Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
  2. Smør en langpanne med olje eller bruk bakepapir. Ha halvparten av deigen i formen, og trykk den jevnt utover. Legg i pølser,del cherrytomater i to, og fordel de utover. Strø litt raspet ost over. Dekk så med den andre halvparten av deigen. Strø ost over, som topping.
  3. Stek pølsefoccaciaen på 200 grader midt i ovnen i cirka 25 minutter. Avkjøl, og del den i biter.
 Om ketchup er ønsket, så er det jo bare å enten ha det i før, eller etter steking.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv