mandag 22. august 2011

Høsten er her.

Høsten er kommet. Det er en hærlig tid, med farger, vær og dufter. Endelig er det min årstid:) Jeg elsker høst, og den forventningen som er i kroppen til juleforberedelser, innekos, nye tv program - eller favoritt programmer som har sesongstart, etter en lang pause fra TV ruta. Flotte turer i fjell og ellers, der en kan nyte de fine og sprakende fargene som lyng og ulike tre og busker kler seg i. Tiden stearinlysene endelig kommer til sin rett, både ute og inne. Lyden av sprakende ved i ovnen. Gode måltider av årets ferske norske råvarer, og tiden for familiekos i ett trygt og varmt hjem. Nå har en lov å slappe av litt. Lene seg tilbake, gi blaffen i blomsterbed og plenklipping. Kanskje spare opp litt krefter til årets kommende snømåking, om det blir like ille som ifjor;)
Men i år har jeg fått to småskolebarn. Og ett barnehagebarn. Og det merkes, allerede. Lekser, er allerede blitt en stor debatt i hjemmet. Det er ikke noe som mine barn er så vannvittig ekstatiske for å få med seg hjem. Og av og til, så har jeg bare lyst til å legge meg ned på gulvet å skrike som en femåring, for å få kidsa til å skjønne at lekser må til, om de vil bli noe her i verden! 
Nå har begge to fått hver sin skrivepult, med hjulstol, så alt er perfekt tillrettelagt for lekselesing. Skulle tro det var en rosin bare det, men det varte vist bare den første dagen!
Det er noe annet med barnehage jenta mi. Hun elsker barnehagen, og gleder seg hver en dag. Godt er det, for å sende barn i barnehagen, som gråter sine største tårer når du drar, det er vondt det!

Tenkte jeg skulle dele ett enkelt middagstips i dag. Jeg hadde det selv til dagens mandagsmiddag, og kidsa er kjempe fornøyde. Og den er utrolig rask og lettvint:)

Makaroni og pølseform:
*Jeg lager hvit saus. Hjemmelaget.
*600 gram grillpølser/ andre pølser som kuttes i biter.
*En purreløk, eller vårløk.
*1 pk frossen amerikansk grønnsaksblanding.
*Gjerne litt ostepulver i sausen, jeg brukte noe fra Brimibua.
*Kok makaroni for seg selv.
Alt dette blandes, og has over i en ildfast form. Ha hvitost over.
En kan servere baguetter eller annet brød til, om ønsket. 



Dette er en billig og god middag. Koster cirka; 60,- og det, passer en lommebok de fleste har:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv